Kenya: Youth for Peace – fredskonferens för unga

Y4PLow

Den första fredskonferens för ungdomar kommer att äga rum i Nairobi den 25-26 augusti 2015. Ungdomar från hela Kenya kommer att samlas för att dela med sig av sina erfarenheter och projekt med anknytning till ungdomar i fredsbyggande arbete.

Kenya är ett mycket mångskiftande land med många samhällen och kulturer. Landet har en lång tradition av att använda traditionella föremål för att skapa fred och uppmuntra till dialog. Föreningar för fredsarbete är ett växande fenomen i Kenya och The Community Peace Museum and Heritage Foundation (CPMHF) arbetar kontinuerligt med att stödja och fördjupa fredsutbildningen. Kenya är ett ungt land och ungdomars roll i denna process är avgörande för framtiden.

Med stöd av Svenska institutets Creative Force-program och i samarbete med Kulturarv utan Gränser, kommer CPMHF inbjuda till ett event där man vill belysa det kreativa arbetet kring fredsbyggande genom kulturarv. Youth for Peace-projektet har pågått sedan 2014 och hundratals unga människor har varit inblandade.

För information om projektet, kontakta

Munuve Mutisya: markmmutisya@gmail.com
Diana Walters: diana.walters2@gmail.com